Portefolio O&O

Daniel den Held

teamleden: Daniel, Megan, Joey, Stein

Probleem

Zoals jullie al weten rijden te veel mensen door rood. Als fietsers niets aan zien komen rijden ze gewoon door. Sommige mensen hebben haast en gaan daarom door rood om zo snel mogelijk op hun werk of school te komen. Anderen hebben geen zin om te wachten.

Urgentie

Doordat er veel mensen rood rijden levert dat gevaarlijke situaties op. Er raken mensen gewond en soms vallen er doden (in heel Nederland zelf 189 fietsers per jaar). Terwijl de veiligheid van de meeste vervoerswijze de afgelopen jaren is verbeterd, geldt dat niet voor fietsers.

Beloofde land

Het rijgedrag van veel fietsers is niet oké. Wij willen dat daarom aanpassen en zo de straten veel veiliger maken. Ons plan is om fietsers te beïnvloeden door gebruik van dwang en stimulering.

Hoe dan?

Wij gaan dat doen met een fiets-chip. Deze chip zal ervoor zorgen dat de mensen stoppen voor het stoplicht. Als ze dat niet doen zal de fietser een boete krijgen. Om de chip aantrekkelijk te maken heeft het nog andere handige functies.

O&O periode 2 Defensie

Joey Scheer Stein van de bergen en Daniël den Held

Deze periode moeste wij een universele modulaire motor maken voor defensie. Wij hebben onderzoek gedaan en hebben we een idee uit gewerkt. We zijn tot een conclusie gekomen om een modulaire motor te maken van lego techniek met als aandrijving een elastiek, we hebben gebruik gemaakt van een vaste kern en subsystemen, de ouders vonden het een leuk/goed idee.

De samenwerking verliep prima, we begonnen soepel en hebben een goed vooronderzoek toen hadden we een periode toen het niet zo soepel verliep. De laatste week hebben we super hard gewerkt en zijn we tot ons eindproduct gekomen.

Voorbeeld van afbeelding
Voorbeeld van afbeelding

Ons eindproduct

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: